Kuva: Esittely

Toiminnasta vastaa Tanja Hauru.

 

Hevoset on kuulunut elämääni vuodesta -93. Pääasiallisena lajinani on ollut ratsastus, mutta ravimaailmakin on tullut tutuksi. Olen suorittanut hevostalouden perustutkinnon ja valmistunut hevosharrasteohjaajaksi. Minulla on I-tason valmentajalisenssi sekä IVK- koulutuomarioikeudet. SRL:n II-tason valmentajakoulutuksen olen aloittanut syksyllä 2022. Olen toiminut tamma- ja varsanäyttelyissä lautakuntaharjoittelijana useamman vuoden päämääränäni näyttelytuomarin pätevyys. Mielenkiintoni hevosiin on vienyt minut myös seuratoimintaan. Olen mukana Jämsänseudun Urheiluratsastajien sekä Jämsän ravin toiminnassa.

 

Vuosien varrella olen kilpaillut lähinnä kouluratsastuksessa.  Kokemusta on karttunut monipuolisesti nuorista hevosista uudelleenkoulutettaviin. Tällä hetkellä valmentaudun ja kilpailen ensisijaisesti tallimme kasvatin Koivukummun Jesperin kanssa.

 

Aloitin tallitoiminnan virallisesti vuonna 2003 Tarvailan tilalla ja talli tunnettiin nimellä Touhuntähti. Syksyllä 2006 toiminta siirtyi viereiselle Koivukummun tilalle. Tällä hetkellä tilalla on karsinapaikkoja kymmenelle hevoselle. Kuivikkeena käytetään turvetta. Hevosten heinä on esikuivattua säilöheinää, josta löytyy analyysi tarkemman ruokinnan suunnitteluun. Tallilla on käytössä valaistu ja aidattu kenttä 20x60m, estekalusto sekä ihanat maastot ympärillä.